för mäklare

Här hittar du som mäklare eller spekulant på en lägenhet information om Brf Trädgårdsporten i Järvastaden och de fastigheter som ingår i föreningen. Saknar du någon information är du välkommen att kontakta styrelsen på tradgardsporten@gmail.com

Ansökan om medlemskap och överlåtelseavtal
I samband med försäljning skickar man överlåtelseavtal samt medlemsansökan till föreningens ekonomiska förvaltare SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB:
3305 Brf Trädgårdsporten, c/o SBC, Box 5, 85102 Sundsvall

Byggnadsår
Fastigheterna i Brf Trädgårdsporten i Järvastaden uppfördes 2009.

Bredband
Breband (1.000Mbit/s) levereras från Ownit och ingår i månadsavgiften.

Telefoni
IP-telefoni levereras från Ownit och den fasta avgiften ingår i månadsavgiften. Medlemmen betalar endast för de samtal som han eller hon ringer.

TV
Bredbands TV levereras från Ownit via bredband och Flex-paketet ingår i månadsavgiften, totalt 23 kanaler varav 8 är valfria.

Bostadsrättstillägg
Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår i månadsavgiften och är tecknad hos IF. Den enskilde medlemmen behöver alltså inte teckna detta tillägg på sin hemförsäkring.

Delat ägande
I det fall exempelvis förälder vill hjälpa till med finansieringen, vid köp av bostad och ägarandelarna fördelas mellan förälder och barn, är ok för föreningen att endast barnet nyttjar lägenheten som permanent bostad.

Förvärv av fastigheten
Föreningen förvärvade fastigheten år 2010.

Garage och parkeringsplatser
Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i föreningens garage. SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB sköter uthyrningen av de 33 garageplatser som finns. Kontakta SBC på kundtjanst@sbc.se  Kostnaden är i dagsläget 1 000 kr/månaden samt 1 500 kr/månaden för plats med laddningsstation för elbil (4 platser). 

Gemensamma utrymmen
Barnvagns-och rullstolsrum finns på markplan i varje trapphus. Lägenhetsförråd och cykelförråd i friliggande gårdshus samt i garage. Gemensam tvättstuga med modern maskinpark finns i gårdshuset. På gården finns en rotunda och föreningen har grillar som medlemmarna kan använda.

Juridisk person
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlem vid förvärv av bostadsrätt för bostadsändamål.

Köksfläkt
Kolfilterfläkt är den enda fläkt som får användas i samtliga bostadsrätter.

Lägenheter
Det finns inom föreningen 63 bostadslägenheter. Lägenheterna består av fyra, tre respektive två rum och kök. Boarean är baserad på mätningar som genomfördes i samband med uppförandet av fastigheterna.

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, fast telefoniavgift, TV, tillgång till tvättstuga, förrådsutrymme, rotunda, grill samt bostadsrättstillägg på hemförsäkringen.
Sedan 2009 fram till 2023 har månadsavgiften höjts tre gånger. Dessa avgiftshöjningar fanns planerade i Skanskas ekonomiska plan för föreningen.  Fr.o.m januari 2023 höjdes avgiften för att möta kostnadsökningen, framför allt räntekostnaderna.  I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar och föreningen har en god ekonomisk situation.

Organisationsnummer
Föreningens organisationsnummer är 769617-5244.

Underhåll och reparation
Föreningen har för närvarande inga beslut på att genomföra några större reparationer utöver normalt underhåll.

Uppvärmning
Fastighetens uppvärmning sker med hjälp av fjärrvärme.

Utformning
Ett L-format flerbostadshus med 4 trapphus, om vardera fyra våningar. Garage med 33 stycken bilparkeringsplatser samt lägenhetsförråd. Garaget är beläget under angränsande parhus. Ett kompletterande gårdshus finns som innehåller grovförråd/lägenhetsförråd, cykelförråd, tvättstuga samt undercentral för el och vvs.

Äkta förening
Brf Trädgårdsporten i Järvastaden klassas som äkta förening.

Överlåtelse- samt pantsättningsavgift
Föreningen tar ut pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift.

Övrigt
Ytterligare relevant information finns under dokument längst upp på sidan:
• Stadgar
• Årsredovisning